Van Gaal stuurde spelers naar garage: "Liet zien hoe je auto parkeert"

Van Gaal stuurde spelers naar garage: "Liet zien hoe je auto parkeert"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 januari 2022 – Tijani Babangida koestert warme herinneringen aan Louis van Gaal. De voormalig aanvaller uit Nigeria schudt voor ELF Voetbal enkele fraaie anekdotes uit de mouw over de tijd die hij met de huidige bondscoach van Oranje meemaakte bij Ajax.

Op verzoek van het blad stelde Babangida een favoriete elftal samen en kiest Van Gaal als trainer. "Louis is een speciale coach, een leraar", aldus Babangida. De aanvaller werkte maar één seizoen samen met Van Gaal, die in de zomer van 1997 de overstap maakte naar FC Barcelona.

Babangida herinnert zich hoe Van Gaal ook buiten het voetbalveld de leiding nam. Hij schudt in het maandblad een hilarische anekdote uit de mouw. "Ik herinner me dat iemand zijn auto slordig had geparkeerd. Met de hele groep moesten we naar de parkeergarage en kregen we te horen hoe het wel moest."

Babangida heeft geen slecht woord over voor Van Gaal. "Van de andere kant kon je altijd bij hem terecht, hem altijd bellen. Ook voor privésituaties. Verjaardagen van vriendinnen vergat hij bijvoorbeeld nooit. Dat sierde hem." Babangida kwam tussen 1996 en 2000 tot in totaal 102 wedstrijden bij Ajax. In zijn carrière verdedigde hij ook de kleuren van Roda JC, VVV-Venlo en Vitesse.

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd