Everton zet grote namen op verlanglijst voor nieuwe coach

17 januari 2022, 11:26

Everton hoopt in de zoektocht naar een nieuwe trainer op een grote naam. De teleurstelling van de Premier League zette dit weekend Rafael Benitez op straat na een beschamende 2-1 nederlaag tegen degradatiekandidaat Norwich City. In de hoop zich snel veilig te spelen, heeft Everton een fraai lijstje met namen samengesteld voor de trainersklus.

Zo is Wayne Rooney volgens Sky Sports een van de gegadigden om Everton te behoeden voor degradatie. De 36-jarige Engelsman maakte op jonge leeftijd zijn debuut bij de club, voordat hij een zeer succesvolle periode beleefde bij Manchester United. Rooney werkt nu in de Championship bij Derby County. Ook de momenteel clubloze Frank Lampard, die vorig seizoen werd ontslagen bij Chelsea, is een kandidaat.

Dat geldt eveneens voor Roberto Martínez. De Spaanse oefenmeester kende in het verleden al een zeer succesvol verblijf bij Everton en is nu werkzaam als bondscoach bij België. Afgelopen jaar had ook FC Barcelona interesse, maar destijds liet de Belgische bond hem niet gaan. Volgens Het Laatste Nieuws is dat ook ditmaal het geval, vanwege het naderende WK in Qatar. Ook huidige assistent Duncan Ferguson en Rudi Garcia (ex-AS Roma en -Olympique Lyon) worden overwogen.

Everton hoopte met technisch directeur Marcel Brandts aan het roer een aanval te doen op de top in de Premier League, maar wegens tegenvallende resultaten werd Brandts ontslagen. Ook na zijn vertrek ging het niet beter. The Toffees staan slechts op de zestiende plaats en hebben drie punten meer dan nummer achttien Norwich City.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen