Telegraaf: Ten Hag afgelopen week zelf besmet met coronavirus

Telegraaf: Ten Hag afgelopen week zelf besmet met coronavirus

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 januari 2022 – Ajax-trainer Erik ten Hag kampte afgelopen week zelf een aantal dagen met een besmetting van het coronavirus. Dat meldt De Telegraaf.

De coach van de Amsterdammers kreeg na de gewonnen uitwedstrijd (0-3) tegen FC Utrecht veel vragen voorgeschoteld over de handelswijze van Ajax rond de besmettingen tijdens het trainingskamp in Portugal. De nummer twee van de Eredivisie besloot de besmette spelers gewoon terug te vliegen naar Nederland. Volgens Ten Hag was de club 'uiterst professioneel en zorgvuldig' omgesprongen met de situatie.

De Telegraaf spreekt van 'een opmerkelijk gekozen kwalificatie van Ten Hag', omdat bronnen rondom en binnen Ajax melden dat de trainer afgelopen week zelf een aantal dagen buitenspel stond na het afleggen van een positieve test. "Het klopt dat Erik ten Hag enkele dagen niet op de club is geweest", zegt een woordvoerder van Ajax tegen de krant. "Over de redenen: of het om een coronabesmetting, quarantainemaatregel of privézaak, laten wij ons niet uit."

Lees ook: Ten Hag begrijpt ophef trainingskamp niet: "Topsport is anders"

De woordvoerder van Ajax laat eveneens weten dat iedereen die namens de club in Utrecht aanwezig was, negatief is gestest op het coronavirus. Ook trainer Ten Hag, dus. Ajax begon door twee treffers van Brian Brobbey en een doelpunt van Antony goed aan 2022. Dit weekend wacht een cruciale topper in Eindhoven tegen koploper PSV.

Reacties

gerelateerd