Drama voor Utrecht-nieuweling: na 11 minuten al einde seizoen

17 januari 2022, 09:22

Dramatischer debuteren dan Naoki Maeda kan bijna niet. De Japanse huurling maakte zondagmiddag voor het eerst zijn opwachting als speler van FC Utrecht, maar moest zich na een tackle van Ajax-verdediger Lisandro Martínez al na elf minuten laten wisselen. Een enkelblessure houdt hem voorlopig aan de kant.

De Japanse aanvaller, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Nagoya Grampus, liep een zware enkelblessure op. De Japanner werd huilend van het veld gedragen en nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek daar wees uit dat Maeda voorlopig uit de roulatie is. De verwachting is dat hij vier maanden moet toekijken.

Tegen die tijd is het medio mei en zit het voetbalseizoen in de Eredivisie er alweer op. Het lijkt er dus op dat Maeda met slechts elf Eredivisie-minuten in de benen terugkeert naar Japan. FC Utrecht heeft weliswaar een optie tot koop bedongen in de deal, maar de kans lijkt klein dat de club na slechts elf minuten tegen Ajax overtuigd is geraakt.

De 27-jarige Aziaat kwam met hoge verwachtingen naar de Domstad. In de J1 League was hij de laatste jaren goed voor 130 wedstrijden. Daarin scoorde hij 30 keer en gaf hij 14 assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen