Haller straks 'op het bankie'? "Brobbey is beter"

17 januari 2022, 07:40   Bijgewerkt: 17 januari 2022, 07:48

Theo Janssen heeft genoten van het optreden van Brian Brobbey in de spits bij Ajax. De negentienjarige huurling van RB Leipzig maakte zondag zijn rentree tegen FC Utrecht en toonde direct zijn waarde. Met twee treffers speelde hij een hoofdrol in de overtuigende 0-3 overwinning.

Janssen was onder de indruk van het spel van Brobbey, die na zeventig minuten naar de kant werd gehaald. "Hij was echt goed", aldus de oud-middenvelder aan tafel bij Studio Voetbal. "Hij was balvast, sterk en ook nog eens redelijk rap. Sterk was hij al in de jeugd." Dat onderschijft tafelgenoot Rafael van der Vaart. "Hij zag er al zo uit toen hij twaalf was."

Volgens Janssen ontstaat daardoor een fraaie concurrentiestrijd tussen Brobbey en Sébastien Haller, die met Ivoorkust deelneemt aan de Afrika Cup. "Als Haller straks terugkomt en Brobbey speelt nog een paar potjes, denk ik dat Haller gewoon op het bankie gaat. Ik denk dat Brobbey beter is. Natuurlijk heeft Haller twaalf goals in de Eredivisie en heeft hij het fantastisch gedaan in de Champions League, maar Pierre (Van Hooijdonk, red.) had er bij Ajax nu ook twaalf gemaakt."

Daar is Van der Vaart het mee eens. "Bij Ajax krijgt hij zo veel kansen... Vooral met Dusan Tadic aan de zijkant." Brobbey was sinds zijn debuut voor Ajax al acht keer trefzeker. Daarvoor had hij slechts 443 minuten nodig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen