Kijkcijfers VI Vandaag kakken in na goede start

16 januari 2022, 23:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Deze week werd de nieuwe talkshow VI Vandaag gelanceerd door Talpa. De mannen die voorheen het programma Veronica Inside maakten, bespreken nu dagelijks de meest recente ontwikkelingen in de wereld, aangevuld met voetbalnieuws. De eerste aflevering trok nog een miljoenenpubliek, maar naarmate de dagen vorderede kakten de kijkcijfers wat in.

Maandag was het programma van Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp goed voor ruim een miljoen kijkers. Derksen gaf zelf aan niet tevreden te zijn over de eerste aflevering, noemde het zelfs 'de slechtste aflevering ooit' en dat leken meerdere mensen te vinden. Het kijkerspubliek was de dag erna namelijk een stuk lager: 840.000 mensen waren nog overgebleven.

De twee dagen die daarop volgden bleven de kijkcijfers rond dat aantal bungelen, maar vrijdag daalden de cijfers wederom enorm. De meest recente aflevering van het programma trok nog maar 760.000 kijkers. Daarmee zakt het programma langzaam af naar de kijkersaantallen die het ook met Veronica Inside haalde. Op een maandagavond stemden doorgaans zo'n 500.000 à 600.000 mensen hun televisie af op het programma en op de vrijdag was dat iets lager.

Lees ook: VI Vandaag trekt miljoenenpubliek in de kijkcijfers

Het is het VI-trio dus niet gelukt om de grote aandacht voor het programma de hele week vast te houden. De komende week zal echter beter vergelijkingsmateriaal vormen, wanneer de nieuwigheid er een beetje vanaf is. Maandag rond half tien is het programma weer op de buis te aanschouwen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen