Botman krikt zijn transferwaarde op, 'Nederlands' duel Italië gelijk

Botman krikt zijn transferwaarde op, 'Nederlands' duel Italië gelijk

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 januari 2022 – Sven Botman heeft zich zondagavond weer eens van zijn beste kant laten zien. Met een treffer was hij belangrijk voor zijn ploeg, maar hij zag een absolute heldenrol een kwartier voor tijd vervliegen. Olympique Marseille maakte in de persoon van Cengiz Ünder toch nog de 1-1, waardoor Lille nog altijd op een teleurstellende tiende plek staat.

Met Botman stond er één Nederlander op het veld, maar er was meer Nederlands getinte inbreng. Bij Marseille stond voormalig Ajacied Arek Milik in de spits en bij Lille kwam oud-Groninger Gabriel Gudmundsson nog binnen de lijnen. Vanuit een corner zette Botman zijn ploeg met het hoofd op voorsprong, waardoor hij zich nog maar weer extra in de kijker van de Europese topclubs heeft gespeeld. Al langer schemert er interesse van meerdere clubs. Door de treffer van Ünder blijft Marseille toch nog op schema voor Champions League-voetbal. 

Inter en Atalanta spelen gelijk
Wat op voorhand een Nederlands feestje had moeten worden in de Serie A, viel toch een beetje tegen. Met Marten de Roon en Teun Koomeiners in de basis voldeed Atalanta wel aan de criteria, maar Simone Inzaghi besloot zowel Denzel Dumfries als Stefan de Vrij op de bank te zetten. Koploper Inter had aanzienlijk meer de bal, maar de kansenverhouding lag licht in het voordeel van Atalanta.

Ruimt twintig minuten voor tijd kwam Dumfries alsnog in de ploeg en later zou ook De Vrij nog invallen, maar het eerste puntenverlies van Inter in negen wedstrijden tijd is een feit (0-0). Daarmee komt AC Milan tot op twee punten van Inter te staan en blijft de titelstrijd razend spannend in Italië. Atalanta had de kans aan te sluiten, maar laat die voorlopig liggen.

Reacties

gerelateerd