Bosz vindt weg omhoog; Roma met invaller Karsdorp terug in topzes

16 januari 2022, 20:10

AS Roma weet na twee opeenvolgende nederlagen weer wat winnen is in de Serie A. De ploeg van trainer José Mourinho won in eigen huis met 1-0 van Cagliari. Bij Roma kwam Rick Karsdorp vier minuten voor tijd als invaller in de ploeg.

Een benutte penalty van Sergio Oliveira maakte het verschil tussen beide ploegen. Roma was wel overduidelijk de betere ploeg in het Stadio Olimpico. Door de driepunter klimmen de Romeinen in ieder geval voor even naar plaats zes op de ranglijst. Een plek die uiteindelijk goed is voor een plaats in de Conference League.

Troyes - Olympique Lyon 0-1

Trainer Peter Bosz krijgt tot zeker februari de tijd om te bewijzen dat hij nog altijd de juiste man is voor Olympique Lyon. De eerste stap is zondag in ieder geval gezet, al ging het met enige moeite. Uiteindelijk was een rake strafschop van Moussa Dembélé in de eerste helft genoeg voor de volle buit: 0-1.

Door de zege klimmen de manschappen van Bosz naar de tiende positie in Ligue 1. Dat klinkt negatiever dan het is: de achterstand op nummer vier Stade Rennes, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld dan Lyon, bedraagt zes punten. Hoewel het dit seizoen nog niet loopt zoals gehoopt, is Lyon dus nog altijd in de race voor een Europese plek.