Haller geeft signaal af aan Brobbey, Sangaré voorkomt stunt niet

16 januari 2022, 19:01   Bijgewerkt: 16 januari 2022, 19:23

Ivoorkust heeft matige zaken gedaan in de Afrika Cup. Het speelde namelijk de tweede wedstrijd in de poule gelijk, waardoor het nu vier punten heeft in groep E. Ivoorkust speelde 2-2 tegen Sierra Leone en daarbij waren twee Eredivisiespelers belangrijk. Ajacied Sébastien Haller was namelijk verantwoordelijk voor de openingstreffer en PSV'er Ibrahim Sangaré maakte de tweede goal mogelijk, maar in de blessuretijd ging het mis.

Zowel Haller als Sangaré begonnen in de basis tegen Sierra Leone, dat dinsdag Algerije nog razend knap op 0-0 hield. Doelman Mohamed Kamara was toen de absolute uitblinker en hij leek dat ook tegen Ivoorkust weer te willen worden. Na twaalf minuten kreeg Ivoorkust namelijk een strafschop en niet Haller, maar Franck Kessié ging achter de bal staan.

Kessié miste de strafschop echter, waardoor het nog even 0-0 bleef. Een kwartier later was het alsnog raak. Wilfried Zaha kwam met een prima bal tussendoor op de proppen en na een goede aanname kon Haller de score openen. Nadat hij eerder zijn grote concurrent Brian Brobbey bij Ajax twee keer had zien scoren, gaf hij daarmee een duidelijk signaal af: Haller is de eerste spits van de Amsterdammers.

Na rust kwam Sierra Leone wel weer terug in de wedstrijd door een goal van Musa Noah Kamara, maar een goal van Arsenal-speler Nicolas Pépé leek uiteindelijk genoeg voor de drie punten. Dat doelpunt had wederom een Eredivisietintje, want Sangaré was de man die de assist verzorgde. Toch bleek Sierra Leone uiteindelijk weer te kunnen stunten, want in de derde minuut van de blessuretijd maakte Alhaji Kamara gelijk. Zo gaat Ivoorkust nog altijd aan kop, maar is het nog niet zeker van de volgende ronde.