Ruime zege ontmanteld Liverpool na matige reeks

16 januari 2022, 16:56

Liverpool heeft na drie competitiewedstrijden zonder overwinning weer eens drie punten gepakt. De topclub had het lastig tegen promovendus Brentford, maar rekende uiteindelijk met ruime cijfers af. Dankzij de 3-0 zege bleef Liverpool de voornaamste uitdager van het ongenaakbare Manchester City.

Nee, de kans is niet groot dat veel fans van Liverpool nog geld inzetten op de titel. Daarvoor is de achterstand op het oppermachtige Manchester City te fors. De koploper heeft liefst 56 punten, dertien meer dan nummer twee Liverpool. Na een reeks met matige resultaten lijkt de ploeg van Jürgen Klopp afgehaakt in strijd om de landstitel, maar plek twee werd zondagmiddag in eigen huis met succes verdedigd.

Tegen Brentford ging het weliswaar bepaald niet van harte voor Virgil van Dijk en consorten, maar toch hield het de drie punten in eigen huis. The Reds moeten het vanwege de Afrika Cup stellen zonder steraanvallers Sadio Mané en Mohamed Salah, waardoor het Fabinho was die opstond. De Braziliaan kopte raak uit een hoekschop. Ook Alex Oxlade-Chamberlain was na de onderbreking trefzeker met het hoofd. Kort daarna tikte Takumi Minamino de 3-0 op het scorebord. Hij profiteerde van een blunder achterin.

West Ham United - Leeds United: 2-3

Vijf goals in Londen zondagmiddag, waar Leeds United aan het langste eind trok. De ploeg van Pascal Struijk boekte een 2-3 overwinning en verschafte zich daarmee wat lucht in strijd om handhaving in de Premier League. Bij Leeds werd Jack Harrison de grote man. De aanvaller was goed voor een hattrick, waardoor West Ham averij opliep in strijd om een historisch ticket voor de Champions League.

Uitslagen Ligue 1

Stade Rennes - Girondins de Bordeaux: 6-0

FC Lorient - Angers SCO: 0-0

AS Monaco - Clermont Foot: 4-0

Stade Reims - FC Metz: 0-1

RC Strasbourg - Montpellier: 3-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen