Trainerskerkhof PL kent nieuw lid: ook Benitez ontslagen

Trainerskerkhof PL kent nieuw lid: ook Benitez ontslagen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 januari 2022 – Everton heeft per direct afscheid genomen van Rafael Benitez. De voormalig coach van onder meer Liverpool en Real Madrid, die sinds deze week kan beschikken over Anwar El Ghazi, is per direct op straat gezet vanwege teleurstellende resultaten. Daarmee krijgen supporters van de middenmoter hun zin: zij riepen de laatste weken massaal om een vertrek van de 61-jarige Spanjaard.

De blamerende 2-1 nederlaag tegen hekkensluiter Norwich City vormde de spreekwoordelijke druppel voor het bestuur van Everton, dat eerder al wegens teleurstellende resultaten afscheid nam van technisch directeur Marcel Brandts. Benitez hield lang het vertrouwen van de beleidsbepalers, maar is een dag na de nederlaag tegen Norwich alsnog op straat gezet. Everton moet daardoor op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Vreemd is zijn ontslag allesbehalve. Everton heeft de ambitie om een aanval te doen op de bovenste regionen, maar The Toffies staan slechts op de zestiende plaats in de Premier League. Daarmee is de degradatiestreep niet ver uit zicht. Nummer achttien Norwich heeft namelijk slechts zes punten meer dan Everton.

Benitez is dit seizoen alweer de zevende coach die op straat wordt gezet door zijn werkgever. Eerder kregen Nuno Esperito Santo (Tottenham Hotspur), Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United), Xisco Munoz (Watford), Dean Smith (Aston Villa), Steve Bruce (Newcastle United) en Daniël Farke (Norwich City) al hun ontslag.

Reacties

gerelateerd