Ten Hag ondanks superieure zege kritisch op Ajax

16 januari 2022, 15:25

Ajax boekte zondagmiddag na een dominant optreden op bezoek in de Galgenwaard een 0-3 overwinning. FC Utrecht kwam er nauwelijks aan te pas en wist al tijdens het rustsignaal dat het een kansloze ecersitie was, maar toch bleef de schade voor de thuisploeg beperkt. Dat frustreerde Ajax-coach Erik ten Hag.

Dankzij een vroege openingsgoal van Antony en twee treffers van nieuwkomer Brian Brobbey zocht Ajax met een 0-3 voorsprong de kleedkamer op. De Amsterdammers lieten echter na om ook na rust te blijven jagen op goals en hadden de eindstand daarmee na 45 minuten al bepaald. Hoewel Ajax nauwelijks in de problemen kwam, was coach Ten Hag niet tevreden.

Lees ook: Waanzinnige cijfers Brobbey en Ten Hag

 

"Ik denk dat we een heel scherp en uitstekend Ajax hebben gezien", doelde hij op het eerste halfuur. "Bij vlagen was het genieten. Utrecht had geen antwoord op ons positiespel." Toch was er reden voor kritiek. "De hongerigheid naar de goal kon nog wel beter. Er hadden nog wel twee goals extra in gezeten. We kunnen soms wat balvaster en drecter naar het doel zijn."

De oefenmeester kon tevreden zijn over de terugkeer van Brian Brobbey bij de Amsterdammers. "Een uitstekende terugkeer. Hij kent Ajax, de spelers kennen hem. Dan is het enkel een kwestie van afstemming."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen