Waanzinnige cijfers Brobbey en recordbreker Ten Hag

Waanzinnige cijfers Brobbey en recordbreker Ten Hag

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 januari 2022 – Brian Brobbey heeft zijn rentree in het shirt van Ajax opgeluisterd met twee doelpunten. De negentienjarige huurling van RB Leipzig begon aan zijn tweede Amsterdamse periode met een eenvoudige 0-3 overwinning op FC Utrecht en speelde daar als basisklant direct een grote rol in. Brobbey verbeterde daarmee zijn maniakale statistieken in Ajax-shirt.

Brobbey werd tegen FC Utrecht na zeventig minuten naar de kant gehaald. De spits staat in alle competities pas op 443 minuten, maar had daaraan voldoende om zijn stempel te drukken op het spel van de Amsterdammers. In totaal was hij al acht keer trefzeker en bovendien bereidde hij twee Amsterdamse treffers voor. Dat betekent dat hij iedere 44,3 minuten goed is voor een doelpunt of assist.

De spits reageerde na afloop dolblij. "Ik ben blij met mijn goals en dat ik meteen belangrijk kon zijn voor de ploeg. Ik heb me weinig hoeven aan te passen. Ik loop hier al elf jaar rond en weet hoe de trainer graag wil spelen", zei hij tegen ESPN. "Dat maakt het natuurlijk."

Brobbey, die na rust werd vervangen door Davy Klaassen, zal de komende weken de eerste keuze zijn in de punt van de aanval. Concurrent Sébastien Haller is met Ivoorkust bezig aan de Afrika Cup en zal daarom voorlopig niet inzetbaar zijn. Reservespits Danilo, die ontbrak in de selectie tegen FC Utrecht, voldoet niet aan de eisen van coach Erik ten Hag.

Ook voor de oefenmeester van de Amsterdammers was het bezoek aan zijn voormalig werkgever memorabel. De succescoach boekte alweer zijn honderdste overwinning als coach van de topclub. Daarvoor had hij slechts 128 wedstrijden nodig. Daarmee is hij de coach die dat aantal zeges met het minste aantal wedstrijden heeft gehaald.

Reacties

gerelateerd