Fans Heracles eisen gesprek over Vloet: 'Schandelijk'

Fans Heracles eisen gesprek over Vloet: 'Schandelijk'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 januari 2022 – De supporters van Heracles Almelo hebben een gesprek geëist met het bestuur van de club over de selectieplek voor Rai Vloet. De middenvelder zat eind vorig jaar dronken achter het stuur tijdens een aanrijding met een gezin, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Het weerhield Heracles er niet van om Vloet op te nemen in de selectie en zijn rentree te laten maken tegen NEC.

Dat leidde tot veel ophef onder de supporters. Harde kern Vak '74 reageerde op Facebook onthutst op de rentree van de spelmaker tegen de Nijmegenaren. 'Tot onze grote schrik blijkt dat Rai Vloet toch geselecteerd is voor de uitwedstrijd in Nijmegen, ondanks alle walgelijke details en berichtgeving omtrent dit onderwerp van afgelopen week', is te lezen op de Facebook-pagina.

De supportersgroep is van plan om in actie te komen. 'Wij als Vak'74 hebben aanstaande maandag een gesprek geëist met de club, want dit kunnen en mogen wij nooit accepteren. Schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel!!!' Vloet behoorde de laatste weken van het kalenderjaar niet meer tot de wedstrijdselectie, maar is in afwachting van een strafzaak op vrije voeten.

Supporters van Heracles wachtten zaterdagavond de spelersbus op, waar Vloet niet in bleek te zitten. Coach Frank Wormuth legde na afloop aan ESPN uit hoe hij tot zijn keuze was gekomen. "We moeten ervoor zorgen dat we niet te snel een oordeel hebben over mensen. Dat er discussies zijn vind ik goed, die mogen er zijn, maar het verandert niets aan mijn mening. We willen hem ook graag helpen om terug te komen, we wachten af tot de rechter een beslissing heeft genomen."

Reacties

gerelateerd