Woede bij FC Utrecht: '100% doelkans door de neus geboord'

16 januari 2022, 13:45

Een beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn grensrechters tijdens FC Utrecht - Ajax heeft tot flink wat discussie geleid. Anastasios Douvikas werd bij een 0-2 achterstand de diepte ingestuurd en leek op weg naar de aansluitingstreffer, maar de grensrechter stak te vroeg zijn vlag in de lucht. Het feestje ging daarom niet door.

Uit beelden bleek echter dat de Griekse spits geen buitenspel stond. De nieuwe regel in de voetballerij wijst uit dat grensrechters bij twijfelgevallen hun vlag omlaag moeten laten en pas in actie moeten komen als de aanval is afgerond, om zo eventuele fouten uit te sluiten. De grensrechter van dienst besloot echter niet op interventie van de VAR te wachten en vlagde de spits terug.

Spelers en coach René Hake van FC Utrecht reageerden onthutst. Ook oud-scheidsrechter Mario van der Ende uitte op Twitter zijn onbegrip over de arbitrale dwaling. 'Assistent-scheidsrechter lapt 'nieuwe regel' aan zijn laars en vlagt FC Utrecht-aanval veel te snel af.100% doelkans door de neus geboord', aldus de jaren geleden gepensioneerde Van der Ende.

FC Utrecht had de hulp van de scheidsrechter goed kunnen gebruiken, want na treffers van Antony en Brian Brobbey stond Ajax al binnen 19 minuten op een 0-2 voorsprong. Het was huurling Brobbey die er voor rust zelfs nog 0-3 van maakte.