Vitesse
1 – 0
FC Utrecht

Dost leeft op met fraaie goal: "Ik krijg weer respect"

Dost leeft op met fraaie goal: "Ik krijg weer respect"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 januari 2022 – Bas Dost kende een moeizame periode bij Club Brugge, maar heeft vertrouwen getankt tegen Sint-Truiden. De boomlange aanvaller kreeg van zijn nieuwe coach Alfred Schreuder een basisplaats en beloonde dat met de tweede treffer van de avond. Op aangeven van landgenoot Ruud Vormer lobte de aanvalsleider raak.

Onder de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement raakte Dost zijn basisplaats kwijt. Schreuder gunde hem echter weer een plek op het opstellingsformulier. "Ik ben nog niet klaar bij Club Brugge", aldus Dost in gesprek met het Nieuwsblad. "Ik krijg weer respect, en daar gaat het om. Natuurlijk verandert de komst van Schreuder iets aan mijn situatie."

Dost is namelijk weer basisspeler onder de Nederlandse oefenmeester. "Daarvoor speelde ik nog amper, en daar gaat het voor mij om. Het voorbije half jaar was voor mij niet bepaald een leuke periode. Ik heb hard getraind en dan maakt de coach zijn keuze. En die viel vandaag op mij. Het is aan mij om te laten zien wat ik kan", aldus de aanvaller na afloop.

De 32-jarige spits zat weliswaar veel op de bank dit seizoen, maar heeft uitstekende statistieken. In achttien optredens, waarvan veel als invaller, staat hij op acht treffers. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de tweede plaats van zijn ploeg.

Reacties

gerelateerd