Ajax direct met Brobbey in de punt: sterke basiself tegen Utrecht

16 januari 2022, 11:02   Bijgewerkt: 16 januari 2022, 12:25

Brian Brobbey maakt direct zijn opwachting in de basis van Ajax, dat het zondagmiddag opneemt tegen FC Utrecht. De negentienjarige huurling vormt de voorhoede met Antony en aanvoerder Dusan Tadic. Concurrent Danilo ontbreekt in de wedstrijdselectie. Het is aan Brobbey om de afwezige clubtopscorer Sébastien Haller de komende tijd te doen vergeten.

Brobbey verkaste afgelopen zomer nog transfervrij naar RB Leipzig, maar daar kwam hij nauwelijks in de plannen voor. Na slechts 252 minuten in de hoofdmacht vond hij het deze winter tijd om terug te keren naar Amsterdam. Ajax huurt de spits tot het einde van het seizoen van de Duitsers en hebben geen optie tot koop. De komende weken zal Brobbey fungeren als vervanger van de aan de Afrika Cup deelnemende Sébastien Haller.

Coach Erik ten Hag kiest verder voor de gebruikelijke basiself. Zo verdedigt Remko Pasveer het doel en krijgt Steven Berghuis op het middenveld de voorkeur boven Davy Klaassen. Lisandro Martínez was bezig aan een race tegen de klok vanwege zijn fitheid, maar hij is voldoende hersteld van zijn klachten om aan de aftrap te verschijnen.

Ajax hervat de Eredivisie als nummer twee van de competitie. De Amsterdammers moeten de komende zestien speelronden een gat van één punt goedmaken ten opzichte van koploper PSV. Bij een zege stijgt de ploeg van Erik ten Hag minimaal voor een paar uur naar de eerste plaats. PSV neemt het zondagmiddag om 14.30 uur op tegen FC Groningen.

Lees ook: Brian Brobbey is 'ready' voor zijn rentree 

Bij tegenstander FC Utrecht krijgt Fabian de Keijzer zoals verwacht het vertrouwen tussen de palen. Hij is de vervanger van de gepasseerde Maarten Paes. Ook Naoki Maeda heeft een basisplaats. De Japanse nieuwkomer start direct in de voorhoede en moet zijn nieuwe ploeg gaan helpen aan een stunt op tegen de nummer twee van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen