Brobbey 'ready' na rentree: "Het was wel zwaar"

16 januari 2022, 09:31

De kans is groot dat Brian Brobbey direct na zijn terugkeer in Amsterdam een basisplaats heeft. Vanwege de afwezigheid van eerste spits Sébastien Haller, die deelneemt aan de Afrika Cup, verschijnt de negentienjarige huurling waarschijnlijk aan de aftrap in de kraker tegen angstgegner FC Utrecht.

Brobbey kijkt uit naar zijn rentree. "Ik ben wel ready, ja. Hopelijk ga ik, als ik speel, meteen mijn ding doen", vertelt de spits bij de NOS. De spits is blij om weer terug te zijn in Amsterdam. "Ik heb iedereen wel gemist. Mijn vrienden, ze zijn net als familie voor me. Ik ben blij dat ik weer terug ben." Over heimwee wil hij niet praten. "Maar het was natuurlijk wel zwaar. Want je krijgt niet veel speelminuten en je bent daar in je eentje." 

Was er dan niets goed aan zijn verblijf bij Leipzig? "Ik heb heel veel op het veld geleerd, maar ook daarbuiten. Ik werd bijvoorbeeld tegen Bayer Leverkusen in de 43ste minuut gewisseld. Dat was wel een mentale klap voor me. Het was heel moeilijk om daarmee om te gaan. Uiteindelijk heb ik het goed verwerkt en goed gesproken met de trainer. Hij bood zijn excuses aan."

Brobbey verkaste afgelopen zomer transfervrij van Ajax naar RB Leipzig, maar een succes werd het niet. Zijn teller stokte uiteindelijk op slechts 252 minuten, waarin hij nul keer trefzeker was. In het seizoen daarvoor was hij juist nog regelmatig van waarde geweest in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen