RKC boekt eindelijk weer zege op vreemde bodem

RKC boekt eindelijk weer zege op vreemde bodem

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 januari 2022 – RKC heeft in de Adelaarshorst goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In een solide wedstrijd werd namelijk met 0-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. Kort na de twintigste minuut kwam RKC via Finn Stokkers op voorsprong, waarna Warner Hahn de Waalwijkers kort voor rust een tweede doelpunt schonk. Go Ahead was in de tweede helft niet bij machte om iets terug te doen, waardoor RKC na meer dan een jaar eindelijk weer eens een uitduel won.

Terwijl Saïd Bakari (RKC) en Yacine Bourhane (Go Ahead Eagles) beide met de Comoren uitkomen op de Afrika Cup, stonden hun Eredivisie-werkgevers in de eerste wedstrijd na de winterstop tegenover elkaar. Go Ahead Eagles kende een verrassend goede eerste seizoenshelft, maar wist in de laatste drie thuiswedstrijden niet meer te winnen. Het duel met RKC kwam voor de Deventenaren dan ook als gelegen: de Waalwijkers wisten al meer dan een jaar niet te winnen op vreemde bodem.

De supporters van de Brabanders zullen echter met een gevoel van blijdschap terugkijken op de laatste wedstrijd in de Adelaarshorst. Het stadion aan de Vetkampstraat was in 2019 namelijk het decor van een spectaculaire 4-5 overwinning voor RKC, waarmee het promotie afdwong naar de Eredivisie. Vandaag stond er niet zoveel op het spel als toen, maar een overwinning zou de Waalwijkers onderin de nodige lucht bieden. De bezoekers begonnen enthousiast aan de wedstrijd  maar Michiel Kramer miste de snelheid om zijn ploeg reeds vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zetten.

De lange Rotterdammer vormde de spil van een dynamisch aanvalstrio waar Go Ahead de nodige moeite mee had. De RKC-ers wisselden veel van positie en lieten zich bij tijd en wijle ver terugzakken, om vervolgens de aanval via de flanken voort te zetten. Door een gebrekkige eindpass werd deze dreiging echter niet omgezet in grote kansen. Het openingsdoelpunt van de Waalwijkers kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Na een geweldige uittrap van doelman Etienne Vaessen kwam Finn Stokkers door een inschattingsfout van de Eagles-verdediging oog in oog te staan met Warner Hahn, die hij met een lepe lob verschalkte.

Kort voor rust leverde de Surinaamse keeper ook een assist af. Niet voor zijn eigen ploeg, maar voor RKC. Na een terugspeelbal zag hij Stokkers op zich af stormen, en hield hij vervolgens geen oog voor de situatie in zijn eigen doelmond. In plaats van de bal uit te trappen, schoof hij de bal in de voeten van Michiel Kramer, die het buitenkansje niet liet liggen. De ploeg van Joseph Oosting was daarvoor reeds enkele malen gevaarlijk geweest, maar wist Hahn toen nog niet te testen. Go Ahead was ondertussen geen schim van zichzelf: ondanks dat de thuisploeg meer balbezit had, wisten ze geen enkele goede aanval op te zetten.

Ook na rust, toen RKC zich meer terugtrok, kon de ploeg uit Deventer aanvallend nauwelijks iets klaarspelen. Het enthousiasme en de wil was er wel, maar de creativiteit en goede passing leek ver te zoeken. Pas na een klein uur viel de eerste kans te noteren, maar de kopbal van de hardwerkende Isac Lidberg was te zacht om voor verrassing te zorgen. RKC loerde intussen rustig op de counter, maar wist hieruit eveneens weinig uit klaar te spelen. Naarmate de tweede helft vorderde, leek Go Ahead wel iets dichterbij te komen, maar gevaarlijk werd de ploeg van Kees van Wonderen nooit. De ruststand van 0-2 was zo ook de eindstand, waardoor RKC na meer dan een jaar eindelijk weer eens een uitoverwinning boekt en Go Ahead tot op twee punten nadert.


Opstellingen en beoordelingen*

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 4; Bas Kuipers 5, Justin Bakker 5, Gerrit Nauber 5, Boyd Lucassen 4,5 (61. Jay Idzes 5), Mats Deijl 5,5; Ragnar Oratmangoen 5,5, Luuk Brouwers 5; Ogechika Heil 5 (61. Philippe Rommens 5), Isac Lidberg 5 (72. Jacob Mulenga -), Inigo Cordoba 5 (72. Frank Ross -).

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 7; Alexander Büttner 6 (46. Luuk Wouters 6) , Melle Meulensteen 6,5, Dario van den Buijs 6,5, Shawn Adewoye 6, Jurriën Gaari 6; Vurnon Anita 6, Ayman Azhil 6; Finn Stokkers 7, Michiel Kramer 7 (72. Yassin Oukili -), Jens Odgaard 6,5 (58. Richard van der Venne 6).

Man of the match: Finn Stokkers
* Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd