Feyenoord verliest door blunder Bijlow: profiteren Ajax en PSV?

15 januari 2022, 22:03

Justin Bijlow was zaterdagavond de ongelukkige in De Kuip, waar Feyenoord Vitesse ontving. Zijn inschattingsfout zorgde er naelijk voor dat Loïs Openda de enige treffer van de wedstrijd maakte (0-1). De ploeg van Arne Slot laat daardoor dure punten liggen in de strijd om de eerste – en tweede plek en ziet Vitesse bovendien tot op drie punten naderen.

Feyenoord en Vitesse sloten 2022 goed af. Waar de Rotterdammers een 0-3 uitoverwinning op sc Heerenveen boekten, wonnen de Arnhemmers met 1-0 van PEC Zwolle. In Rotterdam-Zuid kruisten beide ploegen de degens als de nummers drie (Feyenoord) en vier (Vitesse) met een onderling verschil van zes punten. Beide ploegen hadden dus het meest aan een overwinning. Feyenoord om de voorsprong op de tegenstander te vergroten en Vitesse om dichterbij te komen.

Ook bij de bezoekers waren de kansen schaars. Kersverse aanwinst Adrian Grbic – die deels noodgedwongen meteen een basisplaats kreeg van Thomas Letsch – kreeg een kopkansje en schoot een vrije trap op de vuisten van Bijlow. De grootste kans van de eerste helft was uiteindelijk voor Thomas Buitink, die de bal maar nét naast schoot.

Beide teams moesten na rust aan de bak om tot een resultaat te komen. In de tweede helft was de eerste kans voor Vitesse. Openda zag Bijlow iets voor zijn goal staan, trachtte de bal over de goalie heen te koppen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. In het vervolg keerde het beeld van het eerste bedrijf weer terug; veel energie, weinig kansen.

Feyenoord kwam snel met een antwoord, want drie minuten later stond het alweer gelijk via Guus Til, die de rebound van Alireza Jahanbakhsh binnentikte. Invaller Cyriel Dessers stond daarentegen buitenspel bij de goal en dus ging het Rotterdamse feestje, na tussenkomst van de VAR, niet door. De ploeg van Arne Slot stond nog altijd op achterstand en had in de wegtikkende klok inmiddels een tweede tegenstander gevonden.

Het ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde daar maar niet in. Til was met een kopbal in kansrijke positie nog het dichtstbij de gelijkmaker, maar zijn inzet verdween naast het Arnhemse doel. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn, waardoor Feyenoord een dure nederlaag lijdt in de strijd om de eerste- en tweede plek. Het verliest mogelijk de aansluiting met Ajax en PSV, die morgen in actie komen, en ziet Vitesse dichterbij komen.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Marcus Pedersen 6, Gernot Trauner 6 (82. Jens Toornstra -), Lutsharel Geertruida 6, Tyrell Malacia 6; Fredrik Aursnes 5.5, Guus Til 6, Orkun Kökcü 5.5; Alireza Jahanbakhsh 5.5, Bryan Linssen 5.5, Reiss Neilson 5.5 (68. Cyriel Dessers 5).

Vitesse: Jeroen Houwen 6; Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6 (89. Thomas Hajek -), Jacob Rasmussen 6; Eli Dasa 6, Sondre Tronstad 5.5 (69. Patrick Vroegh 5.5), Toni Domgjoni 5.5, Maximilian Wittek 5.5; Thomas Buitink 5.5 (79. Daan Huisman -), Adrian Grbic 5.5 (79. Alois Oroz-), Loïs Openda 6.5.

Man of the match: Loïs Openda

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen