FC Utrecht
2 – 0
Vitesse
SC Heerenveen
3 – 2
AZ

'Onzichtbare' Haller krijgt steun: "Het is wel verklaarbaar"

'Onzichtbare' Haller krijgt steun: "Het is wel verklaarbaar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 januari 2022 – Ivoorkust wist de openingswedstrijd van de Afrika Cup nipt te winnen met 1-0 van Equatoriaal-Guinea. Sébastien Haller kreeg na die wedstrijd behoorlijk wat kritiek te verduren wegens zijn onzichtbare optreden, maar bondscoach Patrice Beaumelle neemt het nu op voor de spits van Ajax.

"Het is wel verklaarbaar. Ik verwacht dat hij de komende wedstrijden een stuk beter zal zijn", aldus de keuzeheer. De reden dat het bij de spits moeizaam liep, heeft alles te maken met de voorbereiding op het toernooi. "Hij heeft vanwege corona tien dagen binnen gezeten. Twee dagen voor onze eerste wedstrijd kwam hij hier pas aan. Dan is het niet vreemd dat je niet meteen je beste spel kan laten zien."

Beaumelle verwachte dus niet dat Haller geweldig zou spelen, maar hij gaf de aanvaller wel bewust een plek in de basisploeg. "Hij was nog niet helemaal wedstrijdfit, maar op deze manier kon hij wennen aan de intensiteit van het toernooi. De omstandigheden zijn hier anders. Hij gaat hier in de komende wedstrijd van profiteren. Vermoedelijk wordt hij elke dag beter", aldus de bondscoach, die het met zijn ploeg in de komende wedstrijd opneemt tegen Sierra Leone.

Overigens was Haller ook behoorlijk zelfkritisch na de eerste wedstrijd, die werd gewonnen door een doelpunt van Max Gradel. "Hij was teleurgesteld over zijn eigen wedstrijd. Hij is een winnaar. Ik ben er van overtuigd dat hij zich laat gelden in de volgende wedstrijden", besluit de de trainer.

Reacties

gerelateerd