Ihattaren staat nog achter Oranje-keuze: "Kwam uit m'n hart"

15 januari 2022, 21:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat Mohamed Ihattaren een interlandcarrière bij Nederland boven Marokko verkoos, had alles met Ronald Koeman te maken. De middenvelder raakte tijdens het gesprek met de voormalig bondscoach onder de indruk. Nog altijd wacht hij op zijn eerste optreden, maar spijt heeft hij niet.

"Toen Ronald Koeman op De Herdgang kwam en voor mij aan tafel zat, tikte ik mijn broer onder de tafel gelijk al met mijn knie aan: dit wordt een ja. Ro-nald Koe-man. Als zó iemand zo voor je gaat, dan kan ieder ander zijn mening je gestolen worden. Mijn moeder was erbij en zij was helemaal in shock. Ze kijkt haar leven lang al voetbal. Wie kent Koeman niet? Ze schrok dat ze hem voor haar zag, echt een mooi moment", blikt Ihattaren terug in gesprek met De Telegraaf.

Lees ook: Ihattaren krijgt 'tranen in ogen' van Wim Kieft: 'U bent een topper'

Tot dusver moet hij nog altijd wachten op zijn debuut voor het Nederlands elftal. Door zijn slechte fase bij PSV werd hij niet vaak opgeroepen. Hij miste het Europees kampioenschap. "Frank de Boer kwam naar me toe toen hij langskwam op de club. Dat vond ik netjes. Hij zei: je wordt nu niet opgeroepen, je speelt te weinig en hebt akkefietjes met de trainer. Dus ik dacht: geen probleem, dan zit ik sowieso bij Jong Oranje en ga ik daar vlammen."

Maar ook dat zat er niet in. Erwin van de Looi, de trainer van de beloftenploeg, gaf de voorkeur aan zijn vaste spelersgroep. "Ik bleek niet eens in de voorselectie te zitten richting het jeugd-EK. De vóórselectie. Daar schrok ik van. Of ik er later aan heb gedacht voor Marokko te kiezen? Als ik mijn keuze heb gemaakt, dan heb ik mijn keuze gemaakt. Die keuze kwam uit m'n hart", aldus Ihattaren, die dus niet meer gaat veranderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen