FC Barcelona verrast: Coutinho doet Van de Beek met United pijn

15 januari 2022, 20:29

Philippe Coutinho (29) heeft zijn debuut bij Aston Villa zaterdagavond meteen opgeluisterd met een cruciaal doelpunt. De middenvelder viel bij een 0-2 achterstand in tegen Manchester United en was na het aansluitingsdoelpunt van Jacob Ramsey verantwoordelijk voor de late gelijkmaker. Donny van de Beek keek het geheel vanaf de bank aan.

En daar zal de Nederlandse middenvelder meer van hebben gebaald dan normaal, want zijn directe concurrent Scott McTominay was ditmaal geschorst en Cristiano Ronaldo ontbrak nog altijd in de selectie van Ralf Rangnick. Desondanks zat de oud-Ajacied wederom op de bank en zou daar bijna tot aan het eindsignaal blijven zitten: pas een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam hij in het elftal voor Bruno Fernandes.

Er was voor Rangnick lang overigens ook weinig aanleiding om te wisselen, want onder aanvoering van diezelfde Fernandes leken The Red Devils op weg naar een simpele overwinning. Bij de eerst treffer ging keeper Damian Martinez enorm in de fout, bij de tweede goal na ruim een uur voetballen (snoeihard schot via de onderkant van de lat) was de goalie compleet kansloos.

Lees ookVertrek Van de Beek dichter bij na opmerkelijke reservebeurt

De productiviteit van de Portugees zonder zijn landgenoot op het veld is opvallend: in de vier duels zonder Ronaldo maakte hij namelijk al vijf doelpunten. In de vijftien duels die ze samen op het veld stonden, maakte hij slechts twee treffers. Toch leverde het zaterdagavond niet het gewenste resultaat op voor Rangnick en consorten.

Na het inbrengen van Coutinho keerde namelijk het tij namelijk nog compleet. Hij zag Ramsey de gelijkmaker maken, waarna hij zelf uit een fraaie aanval bij de tweede paal de gelijkmaker binnenliep een kleine tien minuten voor het einde. De man die FC Barcelona zijn transfersom van 140 miljoen nooit kon inlossen, is zijn avontuur onder Gerrard in elk geval uitstekend begonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen