'Door Xavi geloofde Luuk de Jong wil bij FC Barcelona blijven'

15 januari 2022, 18:51

Luuk de Jong (31) is 2022 uitstekend begonnen met drie goals uit even zoveel duels en heeft daardoor ook meer duidelijkheid gekregen over zijn eigen toekomst: hij wil niet langer vertrekken bij FC Barcelona. De spits speelt duidelijk met meer zelfvertrouwen en geniet ook meer aanzien in de kleedkamer. Toch is het nog niet zeker dat hij in de winter niet vertrekt.

Dagblad SPORT gaat in op de toekomst van de Nederlandse spits, die volgens het medium zelf wil aanblijven in Catalonië. 'De Jong wil zelf graag blijven, maar zijn toekomst is nog niet 100 procent zeker', staat te lezen. 'Sevilla wil hem best uitlenen aan een club waar hij meer kan spelen. Maar Xavi heeft zijn werk, inzet en geloof altijd geprezen. Voor De Jong is het afwachten of er nog een extra aanvaller komt. Alleen als ze dat doen, mag hij gaan. Anders is de kans groot dat hij kan blijven."

Xavi looft houding van De Jong

Dagblad L'Esportiu zette De Jong zaterdag zelfs groots op de voorpagina. 'Hij staat symbool voor vasthoudendheid', kopt het dagblad. 'Andere spelers zouden allang hebben opgegeven, maar hij koos de juiste weg van professionaliteit en zelfvertrouwen. Luuk wist dat het ontslag van Koeman geen goed nieuws voor hem was. Koeman was degene die had ingezet op zijn komst. Hij was de man die zijn transfer intern verdedigde.' Dat maakte het perspectief voor de Nederlander minder na de coachwissel, maar hij maakte juist méér indruk.

Lees ookXavi trots na nederlaag: "Waarom zou ik Luuk op de bank zetten?"

'Luuk heeft het Xavi makkelijk gemaakt en technisch directeur Mateu Alemany en Laporta moeilijk. De club ging ervan uit dat ze het zonder hun diensten verer konden, maar Xavi is nu niet zo zeker meer over diens vertrek. Zeker niet als er geen nieuwe spits komt', schrijft ook L'Esportiu. 'Xavi hecht veel waarde aan de houding van De Jong. Zijn potentieel in de lucht maakt hem ook tot een profiel dat schaars is bij Barça en dat nooit overbodig is om te hebben.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen