PSV-aanvaller Gakpo sprak met Van Gaal over nieuwe positie

15 januari 2022, 18:20

PSV-aanvaller Cody Gakpo (22) heeft met Louis van Gaal gesproken over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje ziet in de van origine linksbuiten ook wel een diepe spits voor zijn elftal. Op die positie werd hij recentelijk door Roger Schmidt ook gezet bij de Eindhovenaren en daar lijkt dus wel toekomst te liggen. 

"We hebben daar samen over gesproken", bevestigt Gakpo tegenover het Algemeen Dagblad zijn gesprekken met Van Gaal. "'Centraal voorin' is nog wel een breed begrip. Ik heb wel een duidelijke voorkeur, speel liever net achter de spits dan in de spits. Als '10' kun je nog de combinatie met de diepste man zoeken." Tot dusver opereerde hij vooral als linksbuiten in het Nederlands elftal en bij PSV.

Maar de concurrentie aan de linkerkant is juist heel groot: daar kunnen onder anderen Donyell Malen, Memphis Depay, Steven Bergwijn, Arnaut Danjuma en Noa Lang ook goed uit de voeten. Daardoor zouden extra opties aan de rechterkant of in de spits welkom zijn voor Van Gaal. In een 5-3-2-systeem dat de oefenmeester voor ogen heeft, zou Gakpo ook als één van de twee voorhoedespelers uit de voeten kunnen.

Lees ook: Van Gaal pleit voor 3-4-3: "Mijn spelers moeten het gaan inzien"

Nederlandse titelstrijd

Verder werd ook de titelstrijd in Nederland besproken met de aanvaller. Dat PSV in de winterstop bovenaan staat, is volgens hem mede te danken aan de veerkracht. "We verloren 5-0 van Ajax, 4-0 van Feyenoord, dan kan het daarna instorten. Is niet gebeurd. We hebben ook al tien punten gepakt in slotfases van wedstrijden", aldus Gakpo. "We kunnen kampioen worden, iedereen in de selectie heeft dezelfde mindset."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen