Krul bezegelt lot van Everton-coach Benítez, domper Newcastle

15 januari 2022, 17:59

Tim Krul (33) heeft met Norwich City zeer vermoedelijk het lot van Everton-manager Rafael Benítez bezegeld. De Nederlandse doelman verraste zaterdagmiddag in eigen huis The Toffees, met name door een uitstekende start (2-1).

Benítez, die de kersverse aanwinst Anwar El Ghazi negentig minuten op de bank hield, stond al weken volop onder druk bij Everton. Het vertrek van technisch manager Marcel Brands was slechts het puntje van de onrustige ijsberg waarop de oefenmeester leeft. Toen hij na twintig minuten op bezoek bij de hekkensluiter van de Premier League ook nog eens tegen een 2-0 achterstand aankeek, leek zijn lot al bezegeld.

Hoewel invaller Richarlison na een uur het aansluitingsdoelpunt maakte en er liefst zeven minuten extra tijd bijgetrokken werd, kon Everton de schade niet meer repareren. Krul hield zijn ploeg in de slotfase op de been, waardoor Everton verder in degradatienood zakt en de positie van Benítez – zeker voor de fans van The Toffees – onhoudbaar lijkt.

Newcastle UnitedWatford 1-1

Met tien nederlagen op rij en een achterstand door Allan Saint-Maximin meteen na de pauze, leek Watford op weg naar een volgende nederlaag. Maar vlak voor tijd had manager Claudio Ranieri eindelijk weer eens reden tot juichen. João Pedro kopte vlak voor tijd op knappe wijze (zie onder) de gelijkmaker tegen de touwen in de absolute degradatiekraker. Daardoor blijft Watford voorlopig met hangen en wurgen boven de streep, waar het steenrijke Newcastle United juist dieper in wegzakt.