Vitesse
2 – 0
FC Utrecht

'Feyenoord verlost: Teixeira op weg naar de uitgang'

'Feyenoord verlost: Teixeira op weg naar de uitgang'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 januari 2022 – Feyenoord gaat op korte termijn vermoedelijk worden verlost van João Carlos Vilaça Teixeira (28). De overbodige middenvelder van de Rotterdammers had met een aflopend contract op zak geen perspectief meer in De Kuip, maar streek nog wel een aardig loon op. Daar lijkt een oplossing voor gekomen, want de Portugees is op weg naar het Turkse Göztepe TK.

Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt althans. Teixeira kampte dit seizoen lang met blessureleed en kon daardoor afgelopen zomer niet echt worden verkocht. Sindsdien raakte hij wel weer fit en speelde hij ook nog twee officiële wedstrijden voor Feyenoord. Dat coach Arne Slot graag met lopers op het middenveld speelt, betekende voor hem echter wel dat er structureel weinig uitzicht was op speeltijd.

Daardoor kreeg hij in de winter opnieuw de boodschap dat hij mocht verkassen. Feyenoord richtte haar blik op onder anderen Joey Veerman, Riechedly Bazoer en oud-Feyenoorder Tonny Vilhena, al viel de keuze uiteindelijk op de twintigjarige middenvelder Cole Bassett. Daardoor wordt het perspectief voor Teixeira nog minder, die vermoedelijk dan ook eieren voor zijn geld heeft gekozen.

Lees ook: Arnesen bevestigt: Feyenoord versterkt zich met Zweed Walemark

Met een vertrek heeft hij in elk geval weer wat meer uitzicht op speeltijd, bij de club die alles probeert om degradatie te voorkomen. Eerder werd in die strijd bijvoorbeeld ook Oussama Tannane transfervrij opgehaald bij Vitesse. De kans is groot dat Teixeira ook de deur gratis achter zich dicht trekt bij Feyenoord, dat al lang opgelucht zal zijn dat het verlost is van diens loon.

Reacties

gerelateerd