Vitesse
2 – 0
FC Utrecht

Dortmund-directeur: "Zetten Haaland helemaal niet onder druk"

Dortmund-directeur: "Zetten Haaland helemaal niet onder druk"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 januari 2022 – Borussia Dortmund kan zich niet vinden in de woorden van Erling Haaland. De spits zei na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Freiburg (vrijdag, 5-1) dat hij zich onder druk voelt gezet door de club. Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke stelt echter dat hier niets van waar is.

"Ik heb er de afgelopen zes maanden voor gekozen om niet te reageren op de geruchten, uit respect voor Borussia Dortmund", zei Haaland bij ViaPlay. "Maar de club zet nu druk op me, ze willen dat ik nú een besluit neem over mijn toekomst. Dus hoewel ik me liever concentreer op mijn spel, zal ik die beslissing binnenkort dus ook moeten nemen. Nu is de tijd aangebroken om er werk van te maken."

Die woorden schieten bij Dortmund in het verkeerde keelgat. "We zetten hem absoluut niet onder druk. Er staan op dit moment geen gesprekken of afspraken gepland, dus ik begrijp niet echt waar hij op doelt", zegt Dortmund-directeur Watzke tegen de Westdeutsche Algemeine Zeitung. "We kunnen niet wachten tot mei, dat zal hij ook wel begrijpen. Ik denk dat hij een beetje gefrustreerd was door de gele kaart die hij vrijdag onterecht kreeg. Maar als professional moet hij snappen dat je als club op een gegeven moment over de toekomst van een speler moet gaan praten."

Lees ook: Haaland voelt zich onder druk gezet door Borussia Dortmund

Haaland kan rekenen op de nodige interesse vanuit de Europese top. Zo zou Real Madrid in hem de ideale frontman voor de komende jaren zien. Ook Manchester City wordt genoemd als mogelijk nieuwe bestemming van de Noorse goalgetter. Bij die club was de vader van Haaland enkele jaren actief als centrale verdediger.

Reacties

gerelateerd