FC Groningen-coach Buijs baalt van communicatie 'td' Fledderus

FC Groningen-coach Buijs baalt van communicatie 'td' Fledderus

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 januari 2022 – FC Groningen-coach Danny Buijs (39) is niet blij met de communicatie rondom zijn vertrek. Voor de jaarwisseling werd duidelijk dat de oefenmeester gaat vertrekken na zijn huidige vierde jaar, maar de manier waarop technisch directeur Mark-Jan Fledderus – met wie hij sowieso geen goede relatie heeft – dat met hem deelde, ging niet van harte.

"Mij niet op de zondagochtend na Heracles bellen, of ik vlak voor kerst op mijn vrije dag nog naar Groningen wil komen. Dan denk ik: het lijkt mij sterk dat jullie het nu ineens besloten hebben", stelt Buijs desgevraagd tegenover Voetbal International op de vraag wat er in zijn ogen anders had gekund. "Dit had ook in een stadium ervoor bekend gemaakt kunnen worden. Het was al wat langer bekend, lijkt mij. Communiceer het dan wat eerder, want we hebben allemaal maar één belang: iets moois presteren met deze club."

Dat Buijs en Fledderus geen grote vrienden zijn, is ook bekend. "Met de een heb je automatisch een klik, met de ander wat minder. Dan moeten twee partijen hard aan de slag om dat te verbeteren", aldus de eerlijke Buijs, die ook niet snapt waarom Adrie Poldervaart ook moet vertrekken in het hoge noorden. "Omdat ik weet dat Adrie een superloyale kerel is, wie er ook de nieuwe trainer wordt. Zo is zijn karakter. Los daarvan is hij een supergoeie werknemer, honderd procent. Er is hier niemand te vinden die iets verkeerds over hem kan zeggen."

Lees ook: De eerste breuken tussen FC Groningen en Buijs waren zichtbaar

Desondanks hoeft niemand bij FC Groningen te vrezen dat Buijs door zijn vertrek en mindere band met Fledderus niet alles zich geven om goed te eindigen. "Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde zijn voor mij niet deze club, de spelers zijn dat ook niet. De club is voor mij het bredere plaatje: supporters, sponsoren, vrijwilligers. Of ik Pietje of Jantje wat meer of minder mag, speelt voor mij geen rol", zei Buijs.

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd