Cocu gniffelt stiekem: Rooney ontploft na transferverbod Derby

Cocu gniffelt stiekem: Rooney ontploft na transferverbod Derby

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 januari 2022 – De nachtmerrie van de Engelse voetbalclub Derby County heeft weer een vervolg gekregen. De club staat stijf onderaan in het Championship en heeft van de bond nu ook nog eens een transferverbod gekregen. Toen het nieuws ook hoofdtrainer Wayne Rooney bereikte, ontplofte de oefenmeester op het trainingsveld van woede.

In 2019 stapte Phillip Cocu als trainer in het avontuur van Derby County, maar door de financiële malaise van de club bleven de prestaties uit. Daardoor werd Cocu al vrij snel aan de kant gezet en werd Rooney gebombardeerd tot hoofdcoach. Sinds het ontslag van Cocu is het echter alleen maar bergafwaarts gegaan met Derby County, waardoor Cocu wellicht stiekem met leedvermaak toekijkt.

Derby County heeft naar verluidt meer dan honderd miljoen euro schuld en staat onder curatele. Al meerdere keren lukte het de club niet om de financiën op tijd op orde te hebben, waardoor het dit seizoen al 21 punten in mindering kreeg. Daarmee staat het 24e op het tweede niveau van Engeland, met elf punten in totaal. Zonder de puntenstraf zou het in de middenmoot staan.

Lees ook: Rooney met Derby County op nul punten ondanks grote stunt

Het financiële wanbeleid heeft er volgens Sky Sports inmiddels ook voor gezorgd dat de club een transferverbod heeft gekregen. Rooney hoopte juist op versterkingen deze winter, waardoor hij op het veld uit zijn vel schoot toen hij het nieuws hoorde. Het leidde tot felle woordenwisselingen die door diverse Engelse media zijn opgepikt. Door het verbod kan het niet alleen geen spelers halen, maar mag het ook de aflopende contracten niet meer verlengen.

Reacties

gerelateerd