"Wat zou Van de Beek doen onder Guardiola bij Manchester City?"

"Wat zou Van de Beek doen onder Guardiola bij Manchester City?"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 januari 2022 – Donny van de Beek (24) mag in deze transferwindow niet vertrekken van Manchester United-manager Ralf Rangnick. Toch is een winters vertrek nog niet uitgesloten bij de Premier League-club en daarvoor komt mogelijk dit weekend nog duidelijkheid. Als hij tegen Aston Villa niet in de basis staat, gaat het gesprek opnieuw van start, zo is de verwachting. 

Dat denken de analisten van Sky Sports althans. Dat heeft alles te maken met de schorsing van concurrent Scott McTominay, waardoor speeltijd nu wel écht lonkt. "Als hij nu niet wordt gekozen in de basiself, dan denk ik dat het gesprek over een vertrek vervolgd gaat worden. Dan moeten ze hem ook de kans geven om weg te gaan en weer aan voetballen te komen", stelt Ian Wright. Dat hij tegen Aston Villa in de FA Cup goed inviel en die ploeg opnieuw de opponent is, zal helpen voor de oud-Ajacied. "Hij is écht een goede speler, maar om mee te gaan naar het WK in Qatar, zal hij een andere club moeten vinden."

Lees ook: Rangnick bevestigt langer verblijf teleurgestelde Van de Beek

Collega Kaveh Solhekol is nóg complimenteuzer voor Van de Beek. "He is a brilliant player", begint hij zijn referaat over de Nederlander. "Als je kijkt naar wat hij gedaan heeft voor Ajax... Ik vraag me weleens af: 'Wat zou Pep Guardiola bij Manchester City met hem doen?' Sommige spelers hadden struggles om onder hem te werken, vooral in het eerste jaar."

Maar volgens Solhekol zou Van de Beek dat juist wél goed kunnen, spelen onder Guardiola. "Guardiola werkt met spelers en kijkt wat ze beter kunnen doen, hoe ze zich ontwikkelen. Van buitenaf lijkt het alsof hij momenteel geen enkele kans krijgt bij Manchester United. Ik kan me voorstellen dat hij nog niet blij is met zijn overgang en dat hij wil vertrekken. Daarom is hij misschien recent ook wel veranderd van zaakwaarnemer."

Reacties

gerelateerd