Operatie Propere Handen langs MVV, zeer opvallende schorsing

Operatie Propere Handen langs MVV, zeer opvallende schorsing

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 januari 2022 – MVV's technisch directeur Ronny van Geneugden moet zich mogelijk voor de rechter gaan verantwoorden voor het aannemen van een flinke geldsom. De Belgische justitie wil hem en 56 anderen voor de rechter brengen, als gevolg van de operatie Propere Handen. Dat is een grootschalig onderzoek naar de omkoopschandalen in het Belgische voetbal.

Dat heeft De Limburger vrijdag bekend gemaakt. De kleine zestig betrokkenen hebben allemaal een verleden met de voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Eerstgenoemde wordt nog altijd verdacht van onder meer valsheid in geschrifte bij verschillende transfers, terwijl Veljkovic door een samenwerking met justitie strafmindering heeft gekregen. 

De technisch directeur van MVV moet zich gaan verantwoorden bij de rechter voor een bedrag van twintigduizend euro, die hij zou hebben opgestreken bij de transfer van voormalig Macedonisch international Jovan Kostovski. Ook Glen De Boeck, voormalig trainer van VVV-Venlo, moet zich gaan verdedigen voor de rechtbank. Dat zou zijn gebeurd in 2013, toen hij trainer was bij Oud Heverlee-Leuven. 

Lees ook: Operatie Propere Handen deel IV: de rol van spelersmakelaars

Gueye geschorst door fake-transfer
Vrijdag kwam er tijdens de Afrika Cup ook opmerkelijk nieuws naar buiten over over Pape Gueye. De middenvelder van Olympique Marseille zou in actie komen met Senegal tegen Guinee, maar kreeg vlak voor de aftrap een schorsing van de FIFA opgelegd. Dat heeft alles te maken met zijn schijntransfer naar Watford ruim anderhalf jaar geleden.

Hij ging destijds op de foto met een shirt van The Hornets, waar hij een transfervrije stap naartoe zou maken. Gueye heeft weliswaar een voorcontract getekend bij de Premier League-club, maar zei dat dát onder druk is gebeurd. Uiteindelijk vertrok hij naar Marseille, maar Watford klaagde de voetballer wel aan bij FIFA. Zij hebben de middenvelder geschorst, waardoor hij in de officiële wedstrijden niet meer in actie mag komen voorlopig. De exacte strafmaat is overigens nog niet gecommuniceerd door de voetbalbond. 

Lees ook: Ophef over aangekondigde Watford-transfer van Gueye

gerelateerd