Rangnick bevestigt langer verblijf teleurgestelde Van de Beek

Rangnick bevestigt langer verblijf teleurgestelde Van de Beek

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 januari 2022 – Donny van de Beek maakt deze winter niet de overstap naar een andere club. De middenvelder komt nauwelijks in de plannen voor bij Manchester United en hoopte naar verluidt op een verhuurperiode, maar coach Ralf Rangnick heeft een tijdelijk vertrek van de Nederlandse miljoenenaankoop geblokkeerd.

Dat bevestigt de Duitse coach op de persconferentie. "Ik wil dat Donny van de Beek blijft. Ik heb twee weken geleden een gesprek met hem gehad en geadviseerd dat hij tot het einde van het seizoen moet blijven." Dat strookt niet helemaal met de ambities van de Nederlanders. "Met het wereldkampioenschap in het vooruitzicht wil hij heel graag spelen."

Dat lijkt hem bij Manchester United echter niet te gaan lukken. De middenvelder maakte in de zomer van 2020 voor meer dan veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United, waar hij sindsdien een rol op het tweede plan heeft. Kort na de aanstelling van Rangnick kreeg hij het vertrouwen, maar dat bleek van korte duur. Inmiddels is hij weer gezakt in de pikorde.

Niet alleen de vertrekwens van Van de Beek wordt genegeerd bij United. Ook doelman Dean Henderson wil dolgraag elders aan de bak, maar krijgt niet zijn zin. De Engelse sluitpost moet het doen met een plek op de bank achter eerste keuze David De Gea.

gerelateerd