Tunesië baalt: arbitrale blunder op Afrika Cup zonder gevolgen

Tunesië baalt: arbitrale blunder op Afrika Cup zonder gevolgen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 januari 2022 – De 1-0 nederlaag van Tunesië tegen Mali op de Afrika Cup blijft staan. De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft het bezwaar van de Tunesische bond afgewezen. Het land was het niet eens met het eindresultaat, omdat de scheidsrechter tot twee keer toe te vroeg affloot.

Het waren beelden die de hele wereld over gingen: de Zambiaanse scheidsrechter Janny Sikazwe vond het al na 85 welletjes en floot af. Na het besef dat hij een fout had gemaakt, liet hij nog even doorvoetballen, maar na 89 minuten klonk er opnieuw een eindsignaal. Dit terwijl de negen wissels, een penalty en een VAR-moment genoeg reden waren om er nog de nodige extra tijd bij op te tellen.

Lees ook: Scheidsrechter fluit Afrika Cup-duel al na 85 minuten af

Bij Tunesië was de woede uiteraard groot. De ploeg was nog druk op zoek naar de gelijkmaker en had hier de ontnomen blessuretijd goed bij kunnen gebruiken. Ook de Tunesische bond was niet te spreken over de arbitrage en liet weten er alles aan willen te doen om voor de nationale ploeg op te komen. Dit uitte zich in een protest, maar dat bleek dus vergeefs.

Zonnesteek
Overigens zijn de fouten van Sikazwe inmiddels verklaard. Volgens scheidsrechtersbaas Essam Abdel-Fatah kampte de scheidsrechter met uitdrogingsverschijnselen na een zonnesteek. 

Lees ook: 'Afrika Cup-arbiter die twee keer te vroeg affloot had zonnesteek'

gerelateerd