Ihattaren verbaast Mossou: "Mijn informatie is heel anders"

Ihattaren verbaast Mossou: "Mijn informatie is heel anders"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 januari 2022 – Het verhaal van Mohamed Ihattaren over het gebrek aan begeleiding bij Sampdoria, klopt niet. Dat was althans de reactie van Sampdoria eerder deze week en wordt nu ook onderschreven door AD-journalist Sjoerd Mossou. In de voetbalpodcast van zijn krant vertelde hij wat hij weet van het verhaal.

"Ik heb me een tijd geleden in Ihattarens situatie verdiept, toen hij eigenlijk al een beetje van de radar was verdwenen", begon Mossou. "Ik heb veel mensen gesproken die mij hebben verteld over hoe het ging en waar het mis ging. In dat licht verbaasde het verhaal van Ihattaren me wel." Hij doelde op het interview van de oud-PSV'er in De Telegraaf eerder deze week. Daarin vertelde hij hoe er bij zijn nieuwe club amper naar hem werd omgekeken.

"Ik mist de hand in eigen boezem", aldus Mossou. "Hij schetst het alsof hij volledig aan zijn lot is overgelaten. Alsof hij op de trein naar Italië is gezet en vervolgens niet meer naar hem heeft omgekeken. Mijn informatie is heel anders. Hij had een begeleider ter plekke, die hem zou helpen met allerlei dingen: huisvesting, verzekeringen, enzovoorts. Dat was dezelfde man die dat jaren voor Mario Balotelli heeft gedaan. Die had al veel meegemaakt, maar dit nog nooit. Op een gegeven moment heeft hij zijn handen ervanaf getrokken, want hij was steeds niet bereikbaar of hij kwam niet."

Mossou concludeerde dat er geen schuldige kan worden aangewezen. "Of de begeleiding wel of niet goed was, dat kan ik niet beoordelen. Maar er was wel degelijk begeleiding." 

Lees ook: Sampdoria hekelt woorden Ihattaren: "Het is allemaal verzonnen"
Lees ook: Driessen wijst schuldigen aan in kwestie Ihattaren

gerelateerd