Helmond Sport reist niet af naar Emmen; straf van KNVB dreigt

Helmond Sport reist niet af naar Emmen; straf van KNVB dreigt

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 januari 2022 – Helmond Sport reist vrijdag niet af naar Drenthe voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Emmen. De club stelt dat het niet mogelijk is om te spelen, gezien het grote aantal afwezige spelers.

Dat laat algemeen directeur Philippe van Esch weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het is onmogelijk", stelt hij. Helmond heeft vanwege een corona-uitbraak slechts twaalf spelers tot haar beschikking (tien veldspelers en twee keepers).

Volgens de reglementen van de KNVB moet een wedstrijd gewoon worden gespeeld als een team twaalf veldspelers en één doelman kan opstellen. Hier kan Helmond niet aan voldoen, maar dat heeft ook met blessures te maken. De KNVB heeft de club daarom verteld dat het vrijdagavond gewoon wordt verwacht in Emmen.

Lees ook: Helmond Sport met tien veldspelers en twee keepers naar Emmen

"Als Helmond Sport niet op komt dagen, kijken wij naar een straf. Vervelend, maar zo werkt het", liet een KNVB-woordvoerder eerder op de avond al weten aan dezelfde krant. Helmond Sport doet verder geen uitlatingen over haar besluit en wacht de reactie van de voetbalbond af.

gerelateerd