Helmond Sport reist niet af naar Emmen; straf van KNVB dreigt

13 januari 2022, 23:01

Helmond Sport reist vrijdag niet af naar Drenthe voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Emmen. De club stelt dat het niet mogelijk is om te spelen, gezien het grote aantal afwezige spelers.

Dat laat algemeen directeur Philippe van Esch weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het is onmogelijk", stelt hij. Helmond heeft vanwege een corona-uitbraak slechts twaalf spelers tot haar beschikking (tien veldspelers en twee keepers).

Volgens de reglementen van de KNVB moet een wedstrijd gewoon worden gespeeld als een team twaalf veldspelers en één doelman kan opstellen. Hier kan Helmond niet aan voldoen, maar dat heeft ook met blessures te maken. De KNVB heeft de club daarom verteld dat het vrijdagavond gewoon wordt verwacht in Emmen.

Lees ook: Helmond Sport met tien veldspelers en twee keepers naar Emmen

"Als Helmond Sport niet op komt dagen, kijken wij naar een straf. Vervelend, maar zo werkt het", liet een KNVB-woordvoerder eerder op de avond al weten aan dezelfde krant. Helmond Sport doet verder geen uitlatingen over haar besluit en wacht de reactie van de voetbalbond af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen