Kent u hem nog? Ajax-flop Bandé matchwinner op Afrika Cup

13 januari 2022, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Burkina Faso heeft donderdagavond een belangrijke stap richting de knock-outfase van de Afrika Cup gezet. De Burkinezen waren in Yaoundé met 0-1 te sterk voor Kaapverdië. De matchwinner? Hassane Bandé.

Ja, Bandé, kent u hem nog? Ajax nam de aanvaller in de zomer van 2018 voor liefst acht miljoen euro over van KV Mechelen. Mede door blessureleed speelde Bandé nog geen minuut voor de Amsterdammers. Althans, niet in het eerste elftal. Sinds een jaar wordt hij uitgeleend aan NK Istra, de nummer een-na-laatst van de Kroatische competitie.

Ondanks dat de carrière van Bandé niet bepaald in de lift zit, maakt hij deel uit van de Burkinese selectie voor de Afrika Cup. Sterker nog: tegen Kaapverdië (met onder meer Jeffry Fortes, Jamiro Monteiro, Garry Rodrigues en Lisandro Semedo) verscheen hij aan de aftrap. Het vertrouwen van de bondscoach betaalde Bandé dubbel en dwars terug.

Na 38 minuten maakte Bandé het enige doelpunt van de wedstrijd. Met de borst werkte de Ajax-huurling een voorzet van Issa Kabore tegen de touwen. Door het winnende doelpunt van Bandé is Burkina Faso in punten gelijk gekomen met Kaapverdië. In de laatste wedstrijd treffen Bandé en zijn ploeggenoten het nog puntloze Ethiopië. Kaapverdië speelt nog tegen gastland Kameroen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen