'FC Groningen haalt neefje Winston Bogarde naar Eredivisie'

13 januari 2022, 21:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen staat op het punt om zich te versterken met Melayro Bogarde (19). De nummer twaalf van de Eredivisie gaat het neefje van Winston Bogarde op huurbasis overnemen van 1899 Hoffenheim.

Bogarde wordt de eerste winterversterking van de Groningers. De controlerende middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en stapte in 2018 over naar Hoffenheim. Namens de Duitse club maakte Bogarde op 30 mei 2020 zijn debuut in de Bundesliga. Daarna volgden nog tien optredens in de topcompetitie.

Hoewel Bogarde afgelopen zomer zijn contract bij Hoffenheim tot medio 2024 verlengde, kreeg hij dit seizoen geen enkele kans in het eerste elftal. Bij Groningen mag de jeugdinternational op meer speeltijd rekenen. Bogarde kan worden gezien als opvolger van Azor Matusiwa, die in de vorige transferperiode de overstap naar Stade Reims maakte.

Bogarde zal waarschijnlijk nog niet in actie komen als Groningen komend weekend de Eredivisie hervat. De ploeg van trainer Danny Buijs speelt komende zondag de zware thuiswedstrijd tegen koploper PSV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen