Scherpen wil verhuurd worden: "Kijken naar alle mogelijkheden"

13 januari 2022, 15:10

Kjell Scherpen zet in op een tijdelijk vertrek bij Brighton & Hove Albion. De doelman heeft het naar zijn zin bij de Premier League-club, maar weet dat speeltijd enorm belangrijk is op zijn leeftijd. De kans op veel minuten is er op dit moment niet bij zijn werkgever, al maakte hij kortgeleden zijn debiit voor de hoofdmacht. Hij mocht zich laten zien in de FA Cup.

"Het was geen heel drukke middag voor me. De dingen die ik moest doen, zijn goed gegaan én we hebben gewonnen. Na afloop heb ik de complimenten gekregen van de technische staf", doelt hij op zijn debuut, dat met 2-1 werd gewonnen van West Bromwich Albion. Die minuten smaakten naar meer voor de sluitpost. "Ik wil graag een half jaar spelen, dat zou goed zijn voor mijn ontwikkeling. We kijken naar alle mogelijkheden, binnen Engeland en erbuiten. Het belangrijkste is dat we een goede club vinden waar ik me verder kan ontwikkelen."

Scherpen maakte afgelopen zomer de overstap naar de Engelse badplaats. Destijds wist hij al dat een vaste plek in de hoofmacht moeilijk was. "Ik kwam hier niet met het idee dat ik gelijk eerste keeper zou worden. Het idee was dat ik dit seizoen de tweede man zou zijn en zou keepen tijdens bekerwedstrijden. Helaas is dat door een blessure iets anders gelopen. Daardoor ben ik in de pikorde nu de nummer drie. Daar baal ik van, maar dat is gewoon even hoe het is", vertelt hij aan Voetbal International.

Desondanks heeft hij geen spijt van de stap. Hij geniet in Brighton. "Het leek er afgelopen zomer lang op dat Ajax mij zou verhuren aan PEC Zwolle. Toen kwam Brighton ineens voorbij. Voetballen in Engeland, zo'n kans krijg je niet zomaar weer, dacht ik. Wat het voor mij óók aantrekkelijk maakte hierheen te gaan, is dat ik hier opnieuw kon beginnen op een plek waar mensen nog geen mening over me hadden. Een nieuwe frisse start maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen