Barça wil koopoptie niet lichten en laat 'Oostenrijkse Messi' gaan

13 januari 2022, 11:35

FC Barcelona heeft Yusuf Demir teruggestuurd naar Rapid Wien. Niet omdat de 'Oostenrijkse Messi' het slecht deed, maar omdat de club de verplichte koopoptie niet wilde lichten. Bij meer dan tien officiële wedstrijden voor de Catalaanse grootmacht moest de club tien miljoen euro overmaken aan de Oostenrijkse club. Dat is voorkomen nu hij terug is gegaan.

Demir staat de boek als toptalent en speelde voor zijn komst naar La Liga al 31 wedstrijden voor de club uit de Oostenrijkse hoofdstad. Nu keert hij daar dus terug, al is de vraag voor hoelang dat zal zijn. De buitenspeler wordt niet voor niets vergeleken met Messi en zal dus ook bij behoorlijk wat andere clubs op de radar staan. In zijn geboorteland kan hij zich nu in de kijker spelen van andere Europese topclubs.

De aanvaller werd afgelopen zomer naar Camp Nou gehaald op huurbasis. Demir maakte zo'n goede indruk dat hij al een aantal keer speelminuten kreeg. Een mooie ontwikkeling, maar tegelijkertijd ook een probleem voor de noodlijdende club. Bij meer dan tien wedstrijden moest de club hem definitief overnemen voor tien miljoen euro, maar Barça wilde dat nu niet betalen na de komst van Ferran Torres, terwijl ook Alvaro Morata nog genoemd wordt in het geruchtencircuit.

Dat Demir terugkeert naar Wenen is mogelijk een probleem voor Vitesse. In de Conference League moet de ploeg van Thomas Letsch het namelijk opnemen tegen de Oostenrijkers, die ineens een kwaliteitsspeler terughebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen