Inter wint Supercoppa na enorme fout in minuut 121

12 januari 2022, 23:42   Bijgewerkt: 12 januari 2022, 23:47

Internazionale heeft woensdag voor de zesde keer de Supercoppa Italiana gewonnen. Alles wees erop dat de topper tegen Juventus in een strafschoppenreeks zou worden beslist, maar in de laatste minuut van de verlenging maakte Alexis Sánchez het winnende doelpunt (1-2) na een enorme fout van Alex Sandro.

In het Giuseppe Meazza stonden de landskampioen (Inter) en bekerwinnaar (Juventus) van vorig seizoen tegenover elkaar. Bij de thuisploeg waren er basisplaatsen voor Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. De bezoekers traden aan zonder Matthijs de Ligt, die geschorst was door zijn rode kaart van afgelopen zondag tegen AS Roma (3-4).

Álvaro Morata, die in verband wordt gebracht met een transfer naar FC Barcelona, stelde halverwege de eerste helft Weston McKennie in staat om de score te openen. De Amerikaanse middenvelder ontsnapte even aan de aandacht van De Vrij en liet Perrin kansloos met zijn kopbal. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Na een overtreding op Edin Dzeko mocht Inter vanaf elf meter aanleggen. Lautaro Martínez ging achter de bal staan en maakte geen fout.

Meer doelpunten vielen er niet voor rust. Ook in de tweede helft werd er niet gescoord, al was Dumfries met een poging op de paal nog akelig dicht bij de 1-2. In de laatste fase van de reguliere speeltijd en de verlenging durfde geen van de ploegen risico nemen, waardoor een strafschoppenserie onafwendbaar leek. De Supercoppa Italiana werd echter niet vanaf de stip beslist. Vlak voor het laatste fluitsignaal probeerde Sandro met de borst de bal in het eigen strafschopgebied naar een medespeler te bewegen, maar de Braziliaan had niet op Sánchez gerekend. Als een duveltje uit een doosje onderschepte hij de bal en maakte hij het winnende doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen