Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Ferran Torres in Barça-basis

12 januari 2022, 18:59

Xavi heeft de opstelling van FC Barcelona voor de halve finale van de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid bekendgemaakt. Frenkie de Jong maakt zijn rentree in de basis, terwijl ook Luuk de Jong aan de aftrap zal verschijnen. De meest opvallende basisspeler aan Catalaanse zijde is Ferran Torres.

Frenkie de Jong raakte vorige week in de bekerwedstrijd tegen Linares (1-2 winst) geblesseerd en ontbrak om die reden afgelopen weekend tegen Granada (1-1). De speler met dezelfde achternaam, Luuk de Jong, behoudt zijn basisplaats. De spits verkeert in uitstekende vorm en was de laatste twee competitiewedstrijden trefzeker. In de punt van de aanval krijgt hij de voorkeur boven Memphis Depay, die het voorbije weekend na een maand blessureleed zijn terugkeer maakte.

Frenkie en Luuk de Jong zullen in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, voor het eerst samenspelen met Ferran Torres. De van Manchester City overgekomen Spaanse aanvaller maakt als basisspeler zijn debuut voor de Catalanen. De van een blessure herstelde Ansu Fati keert terug in de wedstrijdselectie, maar zit net als onder meer Memphis en Pedri op de bank.

Bij Real Madrid is David Alaba een opvallende afwezige. De Oostenrijkse verdediger kwam afgelopen zaterdag tegen Valencia (4-1 winst) nog negentig minuten in actie, maar ontbreekt vanavond in de selectie. Alaba kampt naar verluidt met fysieke klachten. Hij wordt in de basis vervangen door Nacho. Verder treedt het team van trainer Carlo Ancelotti op oorlogssterkte aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen