Conte extreem lovend over door Ajax begeerde Bergwijn

12 januari 2022, 10:39

Steven Bergwijn kan nog altijd op de nodige complimenten van zijn coach Antonio Conte rekenen. De Italiaanse oefenmeester weet weliswaar dat zijn aanvaller wordt begeerd door Ajax, maar liet het op een persconferentie niet na om over de aanvaller te vertellen wat hij in huis heeft.

Tottenham Hotspur betaalde in januari 2020 rond de dertig miljoen euro aan PSV, maar de aanvaller heeft nog altijd geen vaste plek op het opstellingsformulier van de Londenaren veroverd. In twee jaar tijd pendelde hij tussen de bank en de basis en was hij slechts goed voor vijf treffers in de hoofdmacht. Toch heeft Ajax volgens diverse media achttien miljoen euro over voor de aanvaller, maar Tottenham Hotspur blijkt niet bereid om hem zomaar te laten gaan.

Lees ook: Kenneth Pérez twijfelt over begeerde Bergwijn

Conte is namelijk nog altijd fan van de aanvaller van het Nederlands elftal. "Bergwijn weet heel goed wat ik van hem vind", zei de Italiaan op een persconferentie. "Ik zie hem als een speler die op alle drie de voorhoedeposities kan spelen. Hij kan uit de voeten als centrumspits en zelfs als nummer tien. Hij was de eerste weken vooral geblesseerd, maar hij heeft een kans gekregen toen hij fit was."

Bergwijn kampt momenteel ook met een blessure, maar zal snel weer terugkeren. "Ik kan op hem rekenen. Hij heeft andere kwaliteiten dan de andere aanvallers en is daarmee een speler die we verder niet hebben in de selectie." Zeker omdat ook Heung-Min Son met een blessure kampt, zal Spurs de 24-jarige aanvaller niet zomaar laten vertrekken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen