'Mvogo bij RB Leipzig ingewisseld voor andere Eredivisiekeeper'

11 januari 2022, 22:05   Bijgewerkt: 11 januari 2022, 22:10

Yvon Mvogo hoeft niet terug te keren bij RB Leipzig. De keeper wordt voor het tweede seizoen verhuurd aan PSV, maar is daar inmiddels de tweede keuze achter Joël Drommel. Bij de Duitse club kon hij ook al niet rekenen op een basisplaats, waardoor hij uit mag kijken naar een nieuwe club. Heracles Almelo-keeper Janis Blaswich moet hem vervangen bij de Bundesligaclub.

BILD weet dat de doelman inmiddels al in Leipzig is geweest om de stad en het trainingscomplex te bekijken. Het gaat echter niet over een winterse transfer, maar een overstap aan het einde van het huidige seizoen. Dat heeft alles te maken met zijn transfervrije status. De dertigjarige Duitser kwam in 2018 over van Borussia Mönchengladbach en werd onomstreden in het Erve Asito. Nu kan hij dus een mooie transfer maken richting de top van de Bundesliga.

In het oosten van zijn vaderland moet hij de concurrentie aangaan met Peter Gulacsi (31) en Josep Martinez (23). Er zou dus geen plek meer zijn voor Mvogo, die inmiddels ook in het Philips Stadion op het tweede plan terecht is gekomen. Vorig jaar was hij de eerste keuze, al begon hij moeizaam in Eindhoven. Roger Schmidt loofde hem meerdere keren om zijn voetballende vermogen, maar juist daarin ging hij meerdere keren ongelukkig in de fout.

Deze zomer kwam Joël Drommel over voor circa vier miljoen euro. Hij kreeg vanaf dag één een basisplaats, maar maakt tot dusver geen onuitwisbare indruk. De sluitpost, die afgelopen seizoen indruk maakte bij FC Twente, heeft na de eerste seizoenshelft het laagste reddingspercentage van de Eredivisie. Maar vooralsnog blijft hij de voorkeur krijgen boven de Zwitser. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen