'Feyenoord jaagt op talentvolle Zweedse buitenspeler'

11 januari 2022, 20:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is serieus in de markt voor de twintigjarige buitenspeler Patrik Wålemark, maar er is serieuze concurrentie. Club Brugge, Sampdoria en een aantal Russische clubs hengelen ook concreet naar de diensten van de aanvaller van BK Häcken.

Sportbladet weet dat er inmiddels al een bod van 2,4 miljoen euro is uitgebracht op de aanvaller, al is niet bekend welke club met die bieding op de proppen is te komen. Wålemark beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak met negen doelpunten en acht assists in 29 competitiewedstrijden. Daarnaast had hij nog drie goals en was hij twee keer de aangever in zeven interlands voor Jong Zweden. Het medium omschrijft het talent als een 'snelle, technische aanvaller, met een sterk linkerbeen'.

De club en de zaakwaarnemer van de speler hebben inmiddels bevestigd dat er veel interesse is voor de buitenspeler, die dus voor circa 2,5 miljoen euro kan vertrekken. Atalanta Bergamo, Sassuolo, Ajax en Anderlecht hebben ook interesse getoond in Wålemark, maar zij zijn nog niet serieus in actie gekomen. Daardoor zouden Feyenoord, Brugge en Sampdoria op dit moment de meeste kans hebben om de voetballer in te lijven. "Er is zeer veel belangstelling voor hem", vertelt technisch directeur Martin Ericsson. "Zowel wij als Patrick hebben niet het gevoel dat we snel een keuze moeten maken. Wij nemen de tijd."

Afgelopen weekend maakte Göteborgs-Posten bekend dat sc Heerenveen-aanvaller Rasmus Wendt mee ging trainen bij BK Häcken, omdat hij in Friesland geen serieuze kans op een doorbraak had. Mogelijk wort hij de vervanger van Wålemark en vertrekt hij naar de Eredivisie, al is het de vraag of Feyenoord zomaar 2,5 miljoen euro kan en wil betalen voor een buitenspeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen