Xavi hoopt op 'keerpunt' tegen Real: "Ik zie het als een test"

11 januari 2022, 18:10

Xavi kijkt uit naar El Classico. Het is de eerste voor de trainer en meteen een heel belangrijke: bij een overwinning gaat de ploeg ar de finale van de Spaanse Supercup. De oefenmeester is echter eerlijk en weet dat Real Madrid de favoriet is om de eindstrijd te behalen.

"Ik heb deze wedstrijd in alle vormen ervaren. Ik heb de wedstrijd als grote favoriet wel eens verloren, maar ook als underdog gewonnen", begint Xavi op de persconferentie. "Ik zie een Barcelona in opbouw, terwijl Madrid in uitstekende vorm verkeerd. Maar dat zegt niet veel. Het is altijd een wedstrijd op zich, waar de ranglijst en vorm niets zeggen. Wij gaan proberen om het goed te doen, maar we weten dat het niet makkelijk zal zijn om te winnen."

Barça had de afgelopen dagen enorm veel coronabesmettingen in de selectie, waardoor de trainer een beroep moest doen op meerdere talenten. "Het mag allemaal geen excuus zijn. Wij zijn Barcelona. We moeten concurreren met de beste ploegen. Morgen is een mooi meetmoment voor ons. Dan weten we hoe goed wij als team zijn. Ik zie het als een test", vertelt Xavi, die weet hoe belangrijk een overwinning is voor het groepsgevoel.

"Mochten wij winnen, dan kan het een belangrijk keerpunt zijn. Wij zijn bezig met een procent. Daarbij zijn goede resultaten belangrijk. Mochten wij de finale halen, dan geeft dat vertrouwen", aldus de trainer, die het bij een overwinning in de volgende wedstrijd opneemt tegen Athletic Bilbao of Atlético Madrid. "In twee wedstrijden kun je hier een mooie prijs pakken. Dat zou voor ons een mooie mentale opsteker zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen