Kuyt motiveert Liverpool: "Kan je een enorme boost geven"

Kuyt motiveert Liverpool: "Kan je een enorme boost geven"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 januari 2022 – Dirk Kuyt kijkt met veel interesse vooruit op de halve finale van de League Cup, waar Liverpool en Arsenal het tegen elkaar opnemen. Het tweede bekertoernooi van Engeland is de enige prijs die de oud-voetballer tijdens zijn periode in Engeland won. Hij vindt het dan ook een serieuze prijs, al weet hij dat de FA Cup in aanzien een veel grotere prijs is.

"Toen ik in 2006 bij Liverpool aankwam, was mijn mening dat de FA Cup de belangrijkste trofee in Engeland was. Dat zie je nu nog steeds aan veel trainers: ze geven basisspelers massaal rust in de League Cup", vertelt Kuyt op de website van zijn voormalig werkgever. Hij ziet dat het toernooi na de winterstop wel een stuk serieuzer genomen wordt. "Als die finale op Wembley in zicht is, dan ga je daar wanhopig naar op zoek", aldus de huidige analist,

Hij verwacht dat het bij de selectie van Liverpool ook gezien wordt als een serieuze prijs. "Deze professionals willen winnen, het zijn echte winnaars geworden de afgelopen jaren." De finale staat op 27 februari op het programma. "Dat je deze prijs halverwege het seizoen kan winnen, maakt deze competitie zo zeldzaam. Het winnen van deze prijs kan je een enorme boost geven. Dat is heel belangrijk, aangezien de beslissende fase van het seizoen steeds dichterbij komt. Daarom denk ik dat dit een heel mooie prijs is voor dit team", aldus Kuyt.

De halve finale van het toernooi wordt altijd over twee wedstrijden gespeeld. Die duels zijn niet met elkaar te vergelijken, weet de oud-voetballer uit ervaring. "De eerste wedstrijd is altijd veel tactischer. Dat was ook zo toen wij de finale haalden in 2012 ten koste van Manchester City. Maar in honderdtachtig minuten kan echt vanalles gebeuren", besluit Kuyt. Mocht Liverpool de finale halen, dan neemt de ploeg van Jürgen Klopp het op tegen de winnaar van het duel tussen Tottenham Hotspur en Chelsea.

Reacties

gerelateerd