'Spitsuur' bij Vitesse: na drie vertrekkers komt Grbic

11 januari 2022, 15:51

Vitesse heeft eindelijk ook de eerst aanvallende versterking binnengehaald. Nadat Julian von Moos, Oussama Tannane en Oussama Darfalou in deze window al vertrokken uit Arnhem, is er dinsdag met Adrian Grbic (25) de eerste spits gehaald. Hij wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Franse FC Lorient, waarbij de club vermoedelijk geen cluboptie bedongen heeft.

Dat heeft de club bekend gemaakt in een persbericht, waar niet over een koopmogelijkheid gesproken wordt. "De komst van Adrian vergroot onze mogelijkheden en kwaliteiten in de aanvalslinie. Het feit dat we nog meestrijden op drie fronten maakt dat extra belangrijk", stelt Marcel Klos, die in de komende transferwindow de taken van de naar Genoa vertrokken Johannes Spors overneemt. "Adrian is fysiek sterk en heeft een behoorlijke lengte. Zijn schotkracht en technische vaardigheden vormen zijn belangrijkste wapens. Hij is een ander type dan onze andere aanvallers. Een echte targetman."

De spits gaat rugnummer 9 dragen bij Vitesse, dat naast de drie vertrekkers ook nog serieus moet rekening houden met een vertrek van bijvoorbeeld Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi. Daardoor is het logisch dat Klos blij is dat de eerste winsteraanwinst een feit is. Een koopoptie was vermoedelijk onbetaalbaar voor de Arnhemmers, aangezien Lorient ooit negen miljoen euro neertelde voor de boomlange spits.

Lees ook: Vitesse komt niet bij Ajax

Bij Clermont Foot 63 maakte Grbic twee jaar geleden nog veel indruk met zeventien goals in 29 optredens, maar die vorm kon hij het huidige en vorig seizoen (vier goals in 33 wedstrijden) niet doortrekken bij zijn huidige werkgever FC Lorient. Eerder kwam hij met wisselend succes uit voor onder anderen SCR Altach en Floridsdorfer AC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen