Vier Eredivisietalenten op 'Ones to Watch'-lijst UEFA

11 januari 2022, 12:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA heeft dinsdagmiddag de jaarlijkse 'Ones to Watch'-lijst gepubliceerd. In de lijst zijn de talenten opgenomen waarvan wordt verwacht dat zij in 2022 hun belofte zullen waarmaken. Tussen namen als Gavi, Nico (allebei FC Barcelona), Emile Smith Rowe (Arsenal), Karim Adeyemi (RB Salzburg) en Harvey Elliott (Liverpool) is ook een viertal Eredivisiespelers opgenomen.

Met Jurriën Timber (20) en Devyne Rensch (18) is Ajax twee keer vertegenwoordigd op de lijst. De Amsterdamse club wordt door de UEFA geloofd om de jeugdopleiding en gesteld werd dat de club met Timber 'opnieuw goud in handen heeft'. Over Rensch wordt Erik ten Hag geciteerd: "Hij heeft een geweldige visie, is atletisch en technisch. Dat zijn verschillende eigenschappen die een geweldige carrière beloven."

Namens PSV staat Noni Madueke (19) op de lijst. De Engelsman zei ooit dat hij door Cristiano Ronaldo is begonnen met voetballen en volgens de UEFA laat hij met zijn kracht, snelheid en constante dreiging voor de goal zien veel opgestoken te hebben van zijn held. Vitesse-spits Loïs Openda (21) is de vierde en laatste Eredivisiespeler op de lijst. 'Zijn snelheid en directheid hielpen hem vorig seizoen topscorer van Vitesse te worden en dit seizoen laat hij hetzelfde zien.'

De 'Ones to Watch'-lijst wordt jaarlijks namens de UEFA samengesteld door verschillende verslaggevers uit heel Europa. Zij voorspellen daarmee welke talenten uit zullen blinken in het komende kalenderjaar. Vorig jaar stonden onder meer Ryan Gravenberch (Ajax), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Charles de Ketelaere (Club Brugge), Jamal Musiala (Bayern München), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) en Pedri (FC Barcelona) op de lijst. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen