Sparta heeft met Namli weer beet en 'breekt pijlsnel met Osman'

Sparta heeft met Namli weer beet en 'breekt pijlsnel met Osman'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 januari 2022 – Sparta Rotterdam heeft de tweede grote winteraanwinst te pakken. In navolging van spits Adrian Dalmau heeft de club de beschikking gekregen over Younes Namli (27). Hij wordt gehuurd van het Russische FK Krasnodar en komt over voor de rest van dit seizoen.

Dat heeft Sparta Rotterdam dinsdagmiddag bekend gemaakt. "Na de komst van Adrian Dalmau was het versterken van het middenveld de volgende prioriteit. Met de komst van Younes Namli halen we iemand binnen die zich bewezen heeft in de Eredivisie en na een transfer naar Rusland heeft hij bij Colorado Rapids ook dertig wedstrijden in de MLS gespeeld", weet technisch directeur Gerard Nijkamp, die eerder vrij succesvol met hem samenwerkte bij PEC Zwolle.

In Overijssel was hij een van de absolute smaakmakers, waarmee hij een miljoenentransfer naar FK Krasnodar verdiende. Die stap bleek echter al snel iets te groot, maar voor het tegen degradatie strijdende Sparta Rotterdam is de Deen wél aan aanwinst, weet Nijkamp. "Younes kennen we allemaal als een middenvelder met creativiteit en aanvallende impulsen. Daarom zijn we blij dat we het komende half jaar huren van Krasnodar en over hem kunnen beschikken."

Lees ookSparta wil nog twee versterkingen: "Hebben kwaliteit nodig"

'Vertrek van Osman'
Waar Namli dinsdag officieel aangekondigd werd door Sparta Rotterdam, heeft het er alle schijn van dat Mohammed Osman (28) alweer vertrekt op Het Kasteel. Volgens Voetbal International is het contract met hem namelijk in 'goed overleg' ontbonden. Wat de reden is van dat plotselinge vertrek – Osman kwam pas na de afgelopen transferzomer binnen – is nog niet bekend, mogelijk hadden beide partijen meer verwacht van de samenwerking. Het nieuws is door de club zelf overigens nog niet bevestigd. In totaal kwam Osman in die korte tijd tot twaalf optredens voor de Kasteelclub.

Reacties

gerelateerd